cızbız et nasıl yapılır



Cızbız et nasıl yapılır ve nasıl pişirilir? Cızbız et ızgarada, sac üzerinde ve tavada pişirilir. Et çeşiti ne olursa olsun, dinlenmiş ve ızgara yapmaya uygun olduğu sürece, et cızbız olarak pişirilir ve yenir. Cızbız yapılacak et terbiye edilirse, lezzeti fazlasıyle artar. Etin terbiyesi hiçte zor değildir. Cızbız yapılacak et, bir gece boyu süt ile herhangi bir bitkisel (zeytinyağı veya ayçiçek) yağı karıştırılmış terbiye sıvısının içinde tutulursa, yumuşacık olur. Terbiye sıvısının içine sevilen soğan, sarımsak ve çeşitli baharatlar ilave edilebilir.

Cızbız yapılacak et, hazır işlenmiş biftek parçalarından yapılacağı gibi; lop et, kullanılarakta yapılabilir. Tercihim lop eti ince olarak, yaprak yaprak parçalara ayırarak pişirmektir. İnce olarak kesilmiş et parçaları çabuk pişeceği için; etin fazla su kaybetmeside en aza iner. Evde cızbız yapmanın en kolay yöntemi; ocak üzerinde kavurma sacı veya düz döküm tava kullanmaktır. Ocağın büyük gözü üzerine konan kavurma sacı iyice ısıtılır, cızbızlık et tuzlanarak dizilir ve alt üst edilerek pişirilir. Resimde görünen cızbız bu yöntemle pişirildi.