barbekü soslu tavuk


Evde barbekü soslu tavuk göğsü yapımı kolay, barbekü soslu bütün tavuğu yapmak daha da kolay. Resimde gördüğünüz gibi, ev yapımı barbekü sosu kullanarak tavuk göğsünü kapladım ve elektrikli dumansız ızgara üzerinde kızarttım. Tavuk göğsü bu şekilde fileto olarak veya kuşbaşı doğranıp şişe geçirildikten sonra, barbekü sosu kaplanarak pişirilir. Bütün tavuk fırında tepsi içinde veya yanmaz fırın torbasına konarak pişirildikten sonra; en son, üzerinin kızarması için barbekü sosu sürülür ve fırında kızarması beklenir. 

Barbekü sosu ketçap kıvamındadır, gerektiği yerlere fırça veya elle sürülür. Önemli olan, elinizde barbekü sosu'nun bulunması. Barbekü sosu çabuk pişen etlere anında uygulanır. Geç pişen etlere ise; et piştikten sonra veya et çok düşük ısılarda uzun süre pişirilecekse uygulanır. Barbekü sosu'nun içeriğini daha çok domates ve baharatlar oluşturduğundan, yüksek ıslara uzun süre maruz kalırsa yanar. Yanan sos etin tadını bozacağından, kimse sos'un yanmasını istemez.