adapazarı kabak tatlısı


Adapazarı kabak tatlısı veya Adapazarı kabağı tatlısı farklı tatlı çeşitleridir. Adapazarı kabağı ile yapılan her kabak tatlısı, Adapazarı kabak tatlısı anlamına gelmez. Aradaki fark; kabağın pişme süresiyle ilgili olduğu kadar, kabak şerbetinin karamelize edilmesiyle de ilgilidir. Adapazarı kabak tatlısı yapımında fazlasıyle emek sarfedilir. Kabak tatlısı yenecek duruma gelinceye kadar, yapılan tatlının miktarına göre; kabak dilimleri üç ila altı saat kadar, tencerede ağır ağır pişirilir. Gerektikçe tencereye su ilavesi yapılarak, kabak tatlısı mükemmel hale getirilir. Adapazarı kabak tatlısı, başta manda kaymağı olmak üzere; ceviz içi ile ya da tahin gezdirilerek  servis edilir.