kavut unu


Kavut nedir, ne işe yarar, nasıl yapılır, kavut unu nedir, nerde bulunur. Kavrulmuş, öğütülmüş veya dövülmüş, ya da yüksek hızlı rondodan geçirilmiş buğday, mısır veya arpa gibi tahıla yapılmış un'a şeker, pekmez, bal, süt veya tatlı yemiş katılarak yapılan yiyecek. Kavut unu her çeşit tahıldan yapılır. Kimileri istediği tahılı süt içinde kaynatır, kurutur, öğütür ve her çeşit (tatlı, tuzlu, yumurtalı) yemeğini yapar. Kavut'un çorbası, tatlısı ve etli yemeği süper olur. Kavut unu yapmak isterseniz; buğdayı kavurun, kavurga yapın ve rondodan geçirin. Çok kolay; gördüğünüz resimde ki kavut unu, buğday kavurgası rondodan geçirilerek yapılmıştır. Ya kokusuna ne demeli?