evde füme et yapımı, tütsüleme


Evde füme et yapımı veya nasıl yapılır? Tütsüleme, fümeleme ya da isleme sözleri bir şeyi tanımlar; o da yiyeceklerin dumanlama yöntemiyle korunmasını sağlamaktır. Tütsüleme sayesinde yiyeceklerin uzun süre saklanmasının yanında, birde yiyeceklere hoş koku verilir. İsli isli kokan etin yemesini sevmeyen varmı, bilemem. Ete is kokusunu veren işlemin adı tütsülemedir. Evde kırmızı et, balık, tavuk gibi etlerin fümeleme işleri tadımlık veya doyumluk yapılır.

Bu iş için evde küçük bir düzenek kurulur ve et tütsülenir. Resimde gördüğünüz kuşbaşı dana eti evde tütsülenmiş ve başkaca bir işlem yapılmadan doğrudan sofraya konmuştur. Bu et, tütsüleme sayesinde lokum gibi yumuşacık pişmiş ve ete müthiş is koskusu verilmiştir.

Evde füme et (çevreyi rahatsız etmeden) düdüklü tencerede veya normal tencerede yapılır. En azından ben öyle yapıyorum. Tütsüleme işlemini yaparken kurduğum düzenek sayesinde yeri göğü duman ve koku kaplamıyor. Yani, evde ekmek yaparken çıkan ekmek kokusu kadar koku oluyor. Ama ne koku tarifleyemem. Bu işin nasıl yapıldığını malum site yakında tarifler, merak etmeyin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir

2 kişilik etli çiğ köfte malzemesi