Gerçek pide hamuru nasıl yapılır?


Evde içli pide kıymalı, etli, sucuklu, yumurtalı, pastırmalı, kavurmalı, kıymalı yumurtalı, kıymalı kaşarlı, kıymalı mantarlı, kıymalı mantarlı kaşarlı, kuşbaşılı kaşarlı, kuşbaşılı mantarlı, kuşbaşılı kaşarlı mantarlı, sucuklu kaşarlı, sucuklu yumurtalı kaşarlı pide ve tavuklu pide çeşitleri yapılır. Bu içler hazırlanarak evde pide yapılır da, pidenin pidecide yapılanı gibi; damakları çatlatan pide, gerçek pide hamuru ile yapılır. Resimde görünen peynirli pidenin her şeyi dört dörtlüktür. Hamuru içinden lezzetli, içi ise; hamurundan lezzetli, enfes bir tat.

Gerçek pide hamuru nasıl yapılır? Bilinen, klasik hamur malzemeleri kullanılarak pide hamuru yapılır. Bunlar hamur mayası, un, su ve tuzdur. Bunun dışında hamur yoğurulurken kullanılan süt, yağ gibi malzemeler gerçek pide hamurunda kullanılmaz. Süt ve yağ katkısıyle hazırlanan pide hamuru güzel olur. Pideyi kıtır ve yumuşak yapar. Fakat, gerçek pide hamurunun tat ve lezzetini süt ve yağ veremez. Pide hamurunun lezzetini veren hamurda kullanılan un'un kalitesi, kullanılacak maya'nın miktarı ve en önemlisi hamurun mayalanma süresidir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir

20 dakikada gulik otu yemeği, pirinçli