ekşili yağlı bazlama


Ekşili yağlı bazlama, üzerinde dumanı tütüyor, ama göstermeye teknoloji müsait değil. Ekşili yağlı bazlamayı bilenler bilir. Piyasada bazlama diye paketlenip, marketlerde satılanlarla görünüş benzerliğinin yanında, tat ve lezzet olarak tamamen farklı. Bunun yanına hamur dokusunu da ilave etmek gerekir. Yaşadığım yerde, ekşili yağlı bazlama, ağır misafirlerin sabah kahvaltısı için yapılır. Ramazan boyunca, gece sahur da yapılır ve yenir. Görüntüyü bozmamak için, bazlama'yı dilimlemedim. Ekşili bazlama, birbiri üzerine bir yüzeyi kereyağına batırılarak dizilir. En son, dizilmiş bazlamalar dört eşit parçaya kesilerek dilimlenir ve tavada arta kalan kereyağı üzerine gezdirilir. Çay ile yemesinin tadı anlatılamaz, tatmak lazım.