Hodan Otu

Leave a Comment

Hodan Otu
Hodan otu kış mevsiminin ocak, şubat ve mart aylarında doğada kendiliğindenen yetişen bir bitkidir. Kimileri kaldirik der, kimileri hodan, kimileri ise zılbıt veya ıspıt otu der. Kim ne derse desin, mutfaklarda hodan otunun çeşitli yemekleri yapılır.

Hodan yemeği nasıl yapılır
Hodan otu saplı ve köklü olmak üzere iki çeşitini biliyorum. Resimde görünen köklü hodan, bu cins hodanın sulu yemeği daha da lezzetli oluyor. Diğer uzun saplı olanının ise; yumurtalı kavurması pek bir güzel oluyor canım. Hodan otu aynen ıspanak, pazı gibi pişirilir. Pişer pişmesine de, tencerede çok geç pişer. Bu sebepten, hodan yemeğini düdüklü tencerede yapmanızı tavsiye ederim.

0 yorum:

Yorum Gönder