Kaz Eti

3 Şubat 2012

Kaz Eti Nasıl Pişirilir
Kaz beslenme özelliği nedeniyle sıcak yaz mevsiminde kesilmez. Havaların soğumaya başladığı sonbahar aylarında kaz kesilir ve eti tüketilir. Kaz eti ile fırın ve tencere yemekleri yapılır. Kaz eti tavuk etinin pişme süresi göz önüne alındığında çok geç sürede pişer. Kaz etini ister düdüklü tencerede haşlayın veya ocak üzeri tencere içerisinde haşlayın, tavuk etinin haşladığı sürenin iki katı sürede pişer.

Kars Kazı Nasıl Pişer
Kars Kazı deyince kaz etinin kurutulmuşu akla gelir. Kesilen kazların etleri kış mevsiminin ayazında bol tuz ile kurutulur. Tuz kaz etini hem siyahlaştırır, hem de fazlasıyle tuzlandırır. Kurutulmuş Kars kaz etini pişirmek için etin fazla tuzdan arındırılması gerekir.

Bu nedenle kaz eti sıcak su içerisinde bir müddet tutulur ve ardından yıkanır. Kurutulmuş kaz etini haşlarken haşlama suyu içerisine tuz katmaya gerek yoktur. Çünkü, kurutulmuş kaz etini yıkamış olsanız bile, içerisinde kendine yetecek seviyede tuz bulunacaktır.

Kaz Eti Pişiren Blog Linkleri
Klasik Tatlar
Sultan Yemek Tarifleri
Hevenk




2 yorum:

Adsız at: 03 Şubat, 2012 dedi ki...

Kaz etini bulsam nasıl pişirebileceğimi biliyorum. Genede verdiğin bilgiler yararlı oldu bence. Mesela tuz konusu hayli ilgimi çekti teşekkür.

göleli ecber at: 03 Şubat, 2012 dedi ki...

kaz etini lezzetli haliyle yemek istiyorsan bizim köye gel anam sana fırında bi kzartsın tadına bak nasıl oluyormuş.

Yorum Gönder

 

Blog Listem

Bu Blogda Ara

ADS

Popüler Resimler


© 2010 YEMEK RESİMLERİ Design by btemplatebox.com
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls