Çerez Kuru Yemiş

6 Mayıs 2011

ÇEREZ
Dilimize farsçadan geçen isim, çerez. Konuşmalarımızda iki anlamda kullanılır. Öğün dışında tüketilen kuru yemiş türü yiyecekler için çerez adı kullanılır. Bir de, atıştırmalık olarak söz edilen zeytin, peynir türü yiyecekler için çerez adı verilir. Resimde görünen karışık çerez tabağı ile kuru yemiş çeşitleri sunulmuştur. Göze çarpanlar arasında badem içi, fındık içi, kaju, fıstık içi ve antep fıstığını sayabiliriz.

KURU YEMİŞ NASIL SAKLANIR
Açık olarak tedarik etiğimiz veya paketlerini açıktıktan sonra kuru yemiş çeşitleri kapalı kaplar içerisinde kuru ve serin ortamlarda saklanabilir. Buzdolabında da kuru yemiş saklanabilir, yeter ki saklama kabınız nem geçirmez olsun.

KURU YEMİŞ ÇEŞİTLERİ
tuzlu yer fıstığı, mısır kavurga, soslu yer fıstığı, fındık içi, kabuklu yer fıstığı, badem içi, çifte kavrulmuş sarı leblebi, badem içi, beyaz leblebi, kabak çekirdeği, ay çekirdeği, ceviz içi, besni üzümü, çekirdeksiz siyah üzüm, çekirdekli siyah üzüm, izmir üzümü, incir, kaju, soslu mısır, cevizli sucuk, siirt fıstığı, ballı susamlı fıstık, kuru kayısı, kuru erik, çıtır leblebi, şekerli leblebi, tuzlu leblebi, dut kurusu, keçi boynuzu




0 yorum:

Yorum Gönder

 

Blog Listem

Bu Blogda Ara

ADS

Popüler Resimler


© 2010 YEMEK RESİMLERİ Design by btemplatebox.com
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls